VIDEO

U bujici vode primijećen krokodil, stanovnicima izdano upozorenje: ‘Budite oprezni, pazite se i zmija‘

Treba napomenuti kako većina tih životinja nije agresivna i ljude nikada neće napasti prva

Krokodil u Inghamu

 Handout/Afp

U poplavama koje su pogodile Australiju, i za koje tamošnje vlasti tvrde da je najgora ikada zabilježena u toj zemlji, na ulicama je viđen krokodil. Zbunjena životinja plivala je ulicama grada Inghama, gdje ju je donijela bujica vode.

Zbog toga je izdano upozorenje stanovnicima da budu na oprezu. Ne samo da ih ugrožava voda, oni u poplavljenim područjima moraju s oprezom promatrati vodu, jer tamo može biti i zmija i krokodila. Treba napomenuti kako većina tih životinja nije agresivna i ljude nikada neće napasti prva, ali su van svojih prirodnih staništa, u okruženju koje im je nepoznato i posve drugačije, pa stoga predstavljaju ozbiljnu opasnost za ljude.

Osim toga, u poplavama je nastradao i veliki broj životinja. Dok se tek zbrajaju štete kada se radi o imovini ljudi, nikada neće biti poznata šteta nanesena divljim životinjama niti kako će ona dugoročno utjecati na njih. Smrt jednih dovest će do problema s hranom za druge, što bi moglo ugroziti brojne vrste koje ionako jedva preživljavaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 03:19