‘SVI MARŠ NA PLES‘

U domaćem pet friendly plesnom studiju osmislili novu besplatnu akciju. Ljubimci? Dobrodošli!

Tijekom cijelog rujna, može se najaviti i doći na neki sat plesa. Nije bitna dob, razina znanja...
 Darko Tomaš

Plesni studio Edite Cebalo, poznat po tome da ples nastoji približiti svima, osmislio je novu akciju naziva 'Svi marš na ples!'. Trajat će tijekom cijelog rujna i svima koji im se jave besplatno poklanjaju sat plesa po njihovom odabiru. Izvrsna je to prilika da svi koje ples zanima iskušaju neku od plesnih tehnika koja se tamo nudi - u ponudi su balet, jazz dance, hip-hop, rekreativni satovi za zlatne godine, kao i za najmlađe...

- U protekom razdoblju svima nam je bilo teško. Dugo smo razmišljali kako bismo mogli pomoći ljudima da se psihički oporave, da im bude malo lakše u ovim teškim vremenima i zaključili smo: plesom. Mi smo plesači, znamo koliko on liječi dušu i tijelo i zato smo ga odlučili ponuditi baš svima. I to posve besplatno - kaže Edita Cebalo, vlasnica studija.

Njena je ideja jednostavna: svatko tko se javi u studio - a to može napraviti slanjem poruke na Facebooku - bit će primljen. Ako ne zna što bi želio probati, Edita će dati neki savjet i preporuku. Neće biti posebnih satova samo za one koji se jave, nego će se oni raspoređivati onako kako im najviše odgovara.

- Želim da svi koji nam dođu na neki besplatni sat osjete kakva atmosfera vlada inače kod nas. Dakle, svi naši standardni satovi samo će imati otvorena vrata onima koji žele doći. Naći će svoje mjesto u dvorani, zaplesati, vidjeti kako se osjećaju dok to rade i možda odlučiti da je to baš prava stvar za njih - kaže Edita.

Pozvala je baš sve da se jave. Dob i kondicija nisu nimalo važni, ističe, već je jedino važna želja. Ako nas je život u pandemiji ičemu naučio to je da ne smijemo odgađati svoje snove. Ako imate 80 godina i želite zaplesati balet, jazz ili hip-hop, dođite, kaže.

- Nema prepreka, nikad. Svatko od nas pleše na neki svoj način, u nekom svom ritmu i na nama je samo da nađemo tehniku koja nam odgovara. Možemo li napraviti špagu ili ne - to zapravo uopće nije važno. Važno je samo da se krećemo, da uživamo i da smo sretni - ističe Edita i dodaje kako su ljubimci - dobrodošli!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. siječanj 2023 02:45