U NEVOLJI

U dvorište kuće u širem centru grada dolutala mama s jedanaest mališana

Ako se vozite gradskim ulicama u blizini Save, potoka, jezera i močvara, smanjite brzinu, apeliraju iz gradskog Oporavilišta

Spašena patka
+

 Oporavilište za divlje životinje Zagreb

Nijednoj majci životinjskog svijeta nije lako, ali nekada se čini da je patkama najteže. Za njima obično tapkaju brojni pačići, skloni tome da se uvale u nevolju. Neke situacije prelaze sposobnosti majki pataka - recimo, ako malci propadnu i kakav šaht ili pak ostanu s druge strane ceste. Očajne životinje tada ne znaju što napraviti i potrebna je ljudska pomoć kako bi njihova priča sretno završila.

Baš takav rasplet ima priča čija je junakinja divlja patka i njenih 11 malenih, koji su dolutali u dvorište jedne kuće na zagrebačkoj Trešnjevci.

- Ljudi koji tamo žive, na prvu su bili iznenađeni, no onda su znali što im je činiti. Nazvali su nas da preuzmemo pačiće i njihovu mamu. Odvezli smo patku i mladunce u Maksimir i pustili ih na mjestu gdje znamo da će biti sigurni.

Ako se vozite gradskim ulicama u blizini Save, potoka, jezera i močvara, smanjite brzinu. U tim dijelovima grada sada buja život. Pačići, žabice i ježići dio su tog svijeta. Čuvajte ih - poručili su iz Oporavilišta za divlje životinje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 05:21