NA ISTOM PODRUČJU

U Istri nova dva naleta na divljač, policija poziva vozače na oprez izvan naselja

Vozač koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama

Ilustracija

 -/Panthermedia/Profimedia

Dva nova naleta vozila na divljač, u oba slučaja na srne i to na istom području poreštine, zabilježila je u zadnja 24 sata istarska policija te vozače pozvala da budu oprezni kada voze cestama izvan naselja i dodatno obrate pozornost zbog neočekivane pojave divljači.

Prvi slučaj dogodio se u srijedu oko 6.35 sati, kada je 46-godišnji vozač teretnim Opelom naletio na srnu koja mu je iskočila na cestu iz smjera Baderne prema Svetom Lovreču.

Ista situacija dogodila se i 26-godišnjem vozaču BMW-a, kojim je oko 19.30 sati na cesti između Svetog Lovreča i Žbandaja udario i usmrtio srnu.

Brigu o uginuloj divljači preuzelo je nadležno lovačko društvo.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, istarska Policijska uprava upozorava vozače da obrate pozornost na neočekivanu pojavu divljači na cestama izvan naselja, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja ih upozorava na divljač.

Ujedno napominju da vozač koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:24