NESRETNO STVORENJE

U Jadranu pronađena želva u pretkomatoznom stanju: ‘Posve je obrasla, ne znamo što joj je‘

Sumnja se na sindrom iscrpljenosti morskih kornjača, čiji uzrok još uvijek nije poznat

Kornjača Jerry

 Institut Plavi svijet

Iz Instituta Plavi svijet objavili su kako su na moru pronašli još jednu kornjaču u jako lošem stanju. S fotografija koje su podijelili na društvenim mrežama jasno je kako nesretna životinja ne može biti dobro.

- Tijekom terenskog istraživanja s istočne strane otoka Lošinja naši su istraživači pronašli mladu glavatu želvu (Caretta caretta) u pretkomatoznom stanju, punu obraštaja i kroničnih nekrotizirajućih kožnih lezija. S obzirom na prvotno stanje, posumnjali smo na sindrom iscrpljenosti morskih kornjača (eng. chronic debilitation syndrome), čiji je uzrok još uvijek nepoznat, iako ima visoku stopu uginuća - napisali su i dodali:

- Nakon zaprimanja u naše Oporavilište za morske kornjače određena joj je početna terapija, koja će nadamo se dovesti do poboljšanja njezinog općeg zdravstvenog stanja. Tijek liječenja ovisit će o rezultatima daljnjih pretraga. Prema jednom od naših istraživača koji ju je unatoč lošoj vidljivosti opazio na površini mora, kornjača je nazvana Jerry - objavili su.

Njihovi pratitelji su bili šokirani stanjem kornjače i poželjeli su joj brz oporavak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:55