VIDEO

U Jadranu spašena rijetka vrsta ribe: ‘Za nas ne postoje granice jer imamo samo jednu misiju‘

Velike su to životinje - odrasli primjerci dosegnu nevjerojatna 33 kilograma
 Facebook

Naš poznati podvodni istraživač Velimir Vrzić objavio je snimku spašavanje rijetke ribe kirnje u sjevernom Jadranu. Nesretna životinja zapela je u zaostalu ribarsku mrežu i nije se mogla izvući. Da nije stigla neočekivana pomoć, ne bi joj bilo spasa.

- Tijekom potrage za zaostalim ribarskim alatim,a a posebno onima koji su se zakačili za podvodne grebene oslobodili smo rijetku ribu na Sjevernom Jadranu. Ujedinjeni u Ghost Diving & Healthy Seas ronioci - volonteri iz Ghost Diving Adriatic te Ghost diving Germany odradili smo svi zajedno još jedno od lijepih i plemenitihh ciljeva neprofitne organizacije za očuvanje okoliša kojoj svi pripadamo.

Velika je čast i ponos roniti sa samom svjetskom elitom u ronjenju te ovom prilikom i velika zahvala direktoru Ghost Diving gosp. Pascal van Erp na stalnoj podršci kao i u oslobađanju kirnje zajedno sa mnom. Za nas ne postoje granice jer imamo samo jednu misiju i jedan cilj! Čišći planet - napisao je Vrzić u objavi.

Kirnje su ribe koje imaju status ugroženih. Iako žive u dubljoj vodi, u potrazi za plijenom mogu doći i u pliće. Velike su to životinje - odrasli primjerci dosegnu nevjerojatna 33 kilograma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:19