JEZIVO

U Lici je netko zakopao živu kujicu i njene štence: ‘Ne mogu vjerovati da se to dogodilo, sva se tresem‘

Predsjednica udruge Šapa u srcu kaže kako se nagledala užasnih postupanja prema životinjama, ali ovakvo nešto još nije vidjela

Kujica je iskopala rupu za sebe i svoje malene

 Udruga Šapa u srcu Ogulin

Neke je stvari teško razumjeti. Ako već ne možemo pomoći životinji, logično je da joj ne želimo otežati život. Posebno bismo trebali suosjećati sa psima i mačkama koji žive na ulicama. Napušteni, ničiji, gladni, smrznuti (ili u mukama zbog vrućine)... Zbog čega bi netko htio nauditi takvom stvorenju, koje nikome ništa nažao nije napravilo, teško je razumjeti.

No, upravo se to dogodilo u jednom mjestu nedaleko od Josipdola u Lici. Mama kujica je osjetila da se bliži vrijeme da na svijet donese malene. Nije imala nikoga na svijetu, nikakvog mjesta na koje bi se mogla zavući, pa je iskopala rupu. U nju se zavukla i na svijet donijela malene. Šugava je to rupa, ali je za malenu obitelj bila sigurna - štenci su tamo bili zaklonjeni od vremenskih neprilika, nisu mogli izletjeti pod kakav automobil, a mama je mislila i da nikome neće smetati. Tko zna bez koliko je štenaca ostala do sada i to zbog ljudske zloće, pa se pobrinula da ovo leglo bude sigurno.

image

Spašeni štenci

Udruga Šapa u srcu Ogulin

- Mislila je da je sigurna, ali netko je namjerno zatrpao rupu. Ne mogu vjerovati, u potpunom sam šoku zbog toga. Netko je to učinio namjerno - dao je sebi truda da zakopa rupu, dok je ona bila unutra i dojila malene. Nemam riječi da opišem taj monstruozan čin. Nekome je to zabavno? Netko misli da je super ubiti par stvorenja? Na stranu sad zakon, koji to zabranjuje, ali ima li ta osoba imalo suosjećanja? Umjesto da je mamici kupio vrećicu hrane, on ide ubiti nju i njene malene? Strava, eto, to je sve što mogu reći - kaže nam Anica Pribanić, predsjednica udruge Šapa u srcu.

Ona je ta koja je kujicu iskopala iz rupe i dovela je k sebi doma. Nju i njene malene. Ionako su prekrcani psima, u troškovima su do grla i ovo je još dodatni teret. Svega fali: hrane, podložaka... No, kaže, iako je toga bila svjesna, nije oklijevala.

- Kako i bih, pa da ja nisam nešto napravila, ona i maleni bi ostali zakopani i umirali bi u mukama - kaže Anica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 08:52