STRAVA

U luksuznom odmorištu na Bahamima, koje je poznato po plivanju s morskim psima, teško ozlijeđen dječak

Instruktor ronjenja i vodič bili su u vodi s djetetom i njegovim roditeljima u trenutku kad je došlo do incidenta
 Worldfoto/Alamy/Profimedia

Mnogi među nama, a vijesti sa svih strana svijeta nam to potvrđuju, ne poštuju životinje onako kako bi trebali. Recimo, nije teško iskazati poštovanje prema morskom psu - ako znamo da živi negdje, jednostavno je poštivati tu veliku životinju i ne plivati u njegovoj blizini. Posebno je to nekako samorazumljivo ako je riječ o morskim psima koji su zatočeni, pa im sigurno mentalno zdravlje nije najbolje, jer su umjesto nepreglednog oceana stjerani u mali prostor i okruženi ljudima, koje kao vrstu ne vole.

No, ako već odlučimo da nam je dosta ovoga svijeta i odlučimo plivati u takvim vodama (pa to još i masno platimo), to je sasvim u redu. Znamo u što se upuštamo. No, povesti sa sobom dijete od svega deset godina i pustiti ga da zaroni s nama je jeziva neodgovornost, čak i ako do sada nije bilo incidenata. Premda morski psi jesu zadivljujuće životinje koje je divno vidjeti iz neposredne blizine, tome ne bismo trebali izložiti malodobno dijete.

Baš to učinili su u luksuznom resortu na Bahamima roditelji jednog dječaka koji je stradao. Došli su u Atlantis resort, koji je poznat i po tome da se morske pse može snimati iz tunela koji se nalaze pod vodom. No, za to je potrebno obući odijelo za ronjenje i zaroniti.

Što se točno dogodilo, nije poznato, no dječak je završio u bolnici. Svjedoci su rekli kako je njegova majka vrištala dok su ga vodili iz hotela, a otac je čvrsto vezao ručnik oko njegove noge i jurio s njim van. Morski pas je dječaka ugrizao za nogu, no liječnička pomoć mu je vrlo brzo pružena. Izvan je životne opasnosti.

Voditelji ovog obilaska morskih pasa izrazili su žaljenje zbog ovog što se dogodilo.

- Pokrenuli smo internu istragu i surađujemo s istražiteljima. Incidenti poput ovih nisu česti i apsolutno su neprihvatljivi - rekao je Stuart Cove iz organizacije Blue Adventures by Stuart Cove za ABC News.

Instruktor ronjenja i vodič bili su u vodi s djetetom i njegovim roditeljima u trenutku kad je došlo do incidenta. No, nisu pojasnili što se dogodilo. Ovo je, tvrdi Cove, prvi put da je u resortu došlo do incidenta sa životinjama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 11:07