VIDEO

U moru viđen rijetki ružičasti dupin, stručnjaci vjeruju da se radi o već poznatoj vrsti

Vlada uvjerenje da se radi o ženki, kojoj su dali ime Pinky, iako spol životinje zapravo nije utvrđen
 Gustin/amazing Animals+/tmx/mega/The Mega Agency/Profimedia

Životinje čija je boja drugačija od uobičajene za njenu vrstu uvijek privlače pozornost. Zato i ne čudi veliki interes javnosti kada se radi o ružičastom dupinu. Životinja je snimljena u Louisiani, a ribar Thurman Gustin je taj koji ga je vidio. On se svojim poslom bavi već 20 godina i nikad prije nije vidio ništa slično.

No, nedavno se to promijenilo. Najprije je tik ispod površine vode vidio nešto čudno. Zbog toga je odmah zaustavio brod i izvadio mobitel, znatiželjno se pitajući što je to. Uskoro je saznao kad je iz mora iskočio dupin, čija je boja bila zaista posebna. Nije on prvi koji je ružičastog dupina vidio na tom području - ispostavilo se da su ga vidjeli i drugi. Vlada uvjerenje da se radi o ženki, kojoj su dali ime Pinky, iako spol životinje zapravo nije utvrđen.

Stručnjaci smatraju kako nije riječ o nekoj anomaliji, nego vjeruju da bi se moglo raditi o amazonskom riječno dupinu, koji se naziva i Boto. Njihova koža s vremenom postaje ružičasta - rađaju se sivi, ali kako stare, ona mijenja boju. Što je ona snažnija, to su dupini privlačniji pripadnicima svoje vrste, a to im je posebno važno u vrijeme parenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 13:11