OPĆA POMAMA

U pandemiji svi žele imati ljubimce. Ne samo pse i mačke, nego i kokoši, daždevnjake i tarantule

Prošle godine udomljeno je 20 tisuća papiga, što je u odnosu na godinu prije porast od gotovo 80 posto
 Microgen Images/Sciencephoto/Profimedia

Za vrijeme pandemije, kada su se mnogi našli prisilno zatvoreni u svojim domovima, mnogi su se odlučili nabaviti ljubimca. Naravno, najpopularniji su bili psi i mačke, no veliki broj ljudi odabrao je neke malo neobičnije ljubimce, piše Guardian.

Tako je, recimo, u Velikoj Britaniji oko 20 tisuća papiga udomljeno prošle godine iz organizacije Pets4Homes, što je gotovo 80 posto povećanje u odnosu na godinu prije. Skočio je i broj udomljenih kokoši, daždevnjaka i nekih vrsta kukaca. Porastao je broj domova u kojima žive i prepelice, tvorovi i tarantule.

Premda su to dobre vijesti, neki se brinu kako su u vrijeme uvođenja karantene u toj zemlji mnogi nabavili životinju a da nisu bili svjesni koliko je briga o njima ozbiljan i odgovoran posao.

Zbog toga je Daniella Dos Santos, dopredsjednica British Veterinary Association, upozorila kako bi moglo doći do povećanog broja napuštenih životinja, kada se svi oni koji su ih zadnjih godinu dana nabavili jednom vrate na posao, u svoj uobičajeni dnevni ritam, i shvate da više nemaju vremena brinuti se za svoje nove ukućane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 20:18