GLAVNI GRADSKI TRG

U petak i subotu održava se ZeGeVege, najveći veganski sajam u zemlji

Posjetitelji će moći podržati razne udruge i inicijative za zaštitu životinja i prirode

ZegeVege sajam

 Prijatelji životinja

ZeGeVege festival održat će se 23. i 24. rujna na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Na štandovima Mreže za zaštitu životinja i Prijatelja životinja moći će se potpisati razne peticije: za zabranu držanja pasa na lancu, za zabranu uzgoja životinja radi krzna u Europi, za reformu veterinarske inspekcije, za jače kazne za zlostavljače i za okončanje klaonica. Od ostalih Udruga bit će i SOS cat, Udruga Pobjede, Azil Dumovec i Greenpeace.

Mnoštvo izlagača i restorana na ZeGeVege festivalu nudit će isključivo biljne namirnice. Posjetitelji će moći kušati štošta: od delikatesnih sušenih bukovača, ukiseljenih klica, istočnjačkih specijaliteta poput tempeha i tofua od slanutka do veganskih burgera, faširanaca, kao i salama i pašteta na bazi soje, graha, suncokreta ili gljiva.

Svi će moći podržati razne udruge i inicijative za zaštitu životinja i prirode i uživati u edukativnom programu, nagradnim igrama, promocijama i degustacijama. Neće ostati zakinuti ni ljubitelji slatkoga, uz heljdine palačinke s čokoladom, savijače od jabuka ili višanja te sirove kolače i deserte poslužene u kompostabilnoj čaši. S restoranskih mjesta širit će se mirisi roštilja i egzotičnih začina, a neki štandovi bit će isključivo degustacijski. Ljubitelje prirodne veganske kozmetike koja nije testirana na životinja i zdravih dodataka prehrani čekat će čak nekoliko štandova opremljenih širokom paletom takvih proizvoda.

Prijatelji životinja, organizatori ovog događaja, pozivaju sve da se pridruže ovoj veseloj proslavi zdravlja, očuvanja okoliša i poštovanja života svih bića.

- S računicom da veganskom prehranom možemo za više od 70 posto smanjiti naš ugljični otisak, nije ni čudo da je veganski pokret najpopularniji društveni pokret današnjice, a koliko je bitan i u Hrvatskoj moći će se vidjeti na svakom kutku zagrebačkoga glavnoga trga - ističu iz te udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:35