PRETUŽNI PRIZORI

U slovenskim poplavama izgubljene su i nestale brojne životinje, fotografije slamaju srca

Mnoge su životinje izvučene iz nabujalih rijeka, neke su pobjegle od straha tijekom evakuacija pa ih sada vlasnici očajnički traže
 Facebook/Humanitarček

Ljubljansko sklonište objavilo je savjete za postupanje s kućnim ljubimcima u ekstremnim slučajevima kao što su poplave koje zadnja dva dana haraju Slovenijom. Internet su preplavile objave o izgubljenim i pronađenim životinjama te s onima koje izgubljene lutaju ulicama.

Na Facebook stranici humanitarne udruge Humanitarček objavljene su potresne fotografije ljubimaca koji se bore za preživljavanje s ogromnim poplavama, a u komentarima su se javili brojni ljudi koji su nudili smještaj za ljubimce dok se obitelji, koje su morale biti evakuirane, ne snađu.

Mnoge su životinje izvučene iz nabujalih rijeka, neke su pobjegle od straha tijekom evakuacija pa ih sada vlasnici očajnički traže. Savjeti koje su dali vlasnicima su sljedeći: držite životinje u kući (posebice noći), osnovne potrepštine za životinju stavite na lako dostupno mjesto, ne zaboravite dokumente svoje životinje tijekom evakuacija, prenosi slovenski portal 24ur.

Dodaju da gubitak životinje tijekom ekstremnih događaja mogu odmah prijaviti Skloništu Ljubljana koje će im potom javiti je li životinja u međuvremenu pronađena. Ako pak pronađu životinju, treba je obuzdati, ograničiti joj kretanje i smjestiti je na sigurno, suho mjesto.

Voda je u Sloveniji odnijela i mnoge domaće životinje, prema Uredu za sigurnost hrane životinje bi trebale biti smještene na suho mjesto te im treba osigurati odgovarajuću hranu i vodu. U slučaju promjene zdravstvenog stanja životinje potrebno je obavijestiti veterinara, a ukoliko dođe do uginuća treba pozvati veterinarsko-higijensku službu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 00:34