NAJLJEPŠA VOŽNJA

U srpnju starta još jedna biciklijada koja je posvećena bijelim rodama

Staza je duga 21 kilometar, nema uspona i ne zahtijeva posebnu fizičku spremnost
 Ivana Nobilo/Cropix

Biciklijada “Put bijele rode“ spaja dva sela s najvećim brojem roda u Zagrebačkoj županiji, Donju Zdenčinu i Donju Kupčinu. Vozit će se predjelima kroz šumu, uz ornitološki rezervat Crne Mlake i rijeku Kupu u pratnji bijelih roda. Cilj biciklijade je na prostoru manifestacije Kupskih večeri, kraj rijeke Kupe.

Ove će se godine biciklijada održati u subotu, 8. srpnja od 10 sati. Staza je duga 21 kilometar, nema uspona i ne zahtijeva posebnu fizičku spremnost. Više od pola staze je makadam, početak i zadnji dio staze je asfaltiran. Bit će organizirano vođenje uz kratka zaustavljanja, a na četvrtom kilometru prva pauza za okrepu i izložbu fotografija ptica autora Vlade Pirše Potom će u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina biti organiziran kratki odmor uz mogućnost besplatnog razgledavanja muzeja i izložbe slika na temu bijelih roda. Cilj biciklijade zaštita, očuvanje i promocije bijele rode.

Kotizacija je pet eura (za djecu do 18 godina se ne plaća kotizacija) do 30. lipnja., nakon tog datuma iznos kotizacije je sedam eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:25