PAPIR

Udruga koja zapošljava osobe s invaliditetom krenula s proizvodnjom vrećica za pseći izmet

Grad je od DES-a je naručio gotovo 27 tisuća komada i na taj je način podupro novi proizvod te ustanove

Ilustracija

 Mikhail Reshetnikov/Alamy/Alamy/Profimedia

​S​plitska ustanova koja zapošljava osobe s invaliditetom – DES​ predstavila je u srijedu novi proizvod, papirnatu vrećicu s kartonskim podloškom za skupljanje psećeg izmeta, a kako je pritom istaknuto, DES je prvi proizvođač papirnatih vrećica takve vrste u Hrvatskoj, piše Poslovni dnevnik.

Ravnateljica Edita Maretić Dimlić je rekla da su se na taj proizvod odlučili jer žele razvijati vlastite proizvode i aktivno sudjelovati u osvještavanju sugrađana, posebice vlasnika pasa, da se izmet skuplja, te tako pridonijeti cjelokupnoj slici zdravog i čistog Splita.

Podsjetila je da je riječ o prvom vlastitom proizvodu koji nije napravljen po narudžbi. ​Na papirnatoj vrećici je lik psa i piše “Poštuj svoj grad, budi savjestan građanin, te pokupi umjesto mene, hvala”.

Dizajn vrećice osmislila je voditeljica radne jedinice Konfekcije Mia Perčić, a Maretić Dimlić je rekla da je papirnata vrećica izrađena od recikliranog papira i da je ustanova DES prvi proizvođač takve papirnate vrećice za pseći izmet.

Takve papirnate vrećice ima Prag, u kojem su, rekla je, vidjeli način na koji se potiču sugrađani da pokupe pseći izmet. Dodala je da već ima zainteresiranih za papirnate vrećice. One se već neko vrijeme mogu kupiti u Zagrebu - proizvodi ih tvrtka ecodog.

Grad Split od DES-a je naručio 26 667 komada papirnatih vrećica i na taj je način podupro novi proizvod te ustanove i njegovu uporabu. DES je donirao dvije tisuće komada gradskim kotarevima, mjesnim odborima, Klubu sportskih pasa i Županijskoj udruzi slijepih, rekla je ravnateljica Maretić Dimlić.

Ravnateljica je podsjetila da je DES u pandemiji covida počeo proizvoditi pamučne maske, a najavila je uskoro i proizvodnju suvenira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 21:31