VELIKA INVESTICIJA

Ulažu 168 milijuna eura u proizvodnju hrane: ‘Dobrobiti životinja treba dati prioritet!‘

Naravno, ekonomija će imati veliku korist od ove odluke, no veoma je važan i etički aspekt
Ilustracija
 Mipig Cafe/mega/The Mega Agency/Profimedia

Danska vlada najavila je da će usmjeriti nevjerojatnih 168 milijuna eura u proizvodnju hrane biljnog podrijetla, u skladu s Pariškim sporazumom, čiji je cilj smanjenje emisije stakleničkih plinova, piše portal PlantBasedNews. Ovo je najveće ulaganje u istraživanje i razvoj hrane biljnog podrijetla koje je EU ikada vidjela.

Do 2030. godine vlada planira drastično smanjiti emisije stakleničkih plinova i emisije dušika, a cilj im je doći do razine iz 1990-ih. Kako bi se ispunili ti ciljevi, poljoprivrednike pozivaju da postanu klimatski prihvatljiviji.

'Poljoprivredna potpora mora se aktivno koristiti kao alat koji će poljoprivrednicima dati poticaj za prelazak na održiviju proizvodnju i na taj način podržati zelenu tranziciju u industriji', stoji u odluci.

Točnije, vlada je obećala pojačati proizvodnju hrane biljnog podrijetla. To uključuje stvaranje novih radnih mjesta i fokusiranje na poticanje prodaje i obrazovanje. U dokumentu se navodi da dobrobiti životinja treba dati prioritet, tako da je jasno da je i etički segment u ovoj odluci izuzetno bitan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:48