UŽAS U KANADI

Umirovljenica s mužem šetala psa, a onda je na njih nasrnuo medvjed: Suprug izveo herojski pothvat i spasio ih

Dogodilo se to svega nekoliko dana nakon što je u drugom nacionalnom parku na taj način smrtno stradalo dvoje ljudi

Grizli, ilustracija

 Helge Schulz/Imagebroker/Profimedia

Na umirovljenicu (73) koja se sa svojim mužem i njihovim psom šetala u blizini blizini Nacionalnog parka Glacier u Kanadi nasrnuo je medvjed koji ju je ugrizao. Njen suprug je, na svu sreću, ostao priseban i odmah upotrijebio sprej kako bi velikoj životinji poprskao oči. Medvjed se odmah odmaknuo, a potom i pobjegao, pa je muškarac svoju suprugu odveo da automobila i dovezao se na mjesto odakle su mogli pozvati hitnu pomoć.

Žena, koja nije identificirana, zatim je helikopterom prebačena u bolnicu u Kalispell, oko 80 kilometara od kanadske granice. Odjel za ribu, divlje životinje i parkove Montane nije dao nikakve informacije o njezinu stanju, piše Daily Mail.

Službenici ne znaju je li ženu napao grizli ili crni medvjed, a sve se dogodio samo dva dana nakon što je grizli ubio kanadski par u Nacionalnom parku Banff.

Nacionalni park Glacier donio je zabranu kampiranja s opremom koja nije dovoljna zaštita za ljude, a to se odnosi na šatore i viseće mreže, i to upravo zbog sve većeg broja incidenata s medvjedima.

U petak je jedan takav napad imao kobne posljedice - medvjed je usmrtio par i njihova psa koji su bili u parku Banff. Poslali su obavijest da su napadnuti, no dok je pomoć stigla, bilo je kasno. Medvjed je pronađen i usmrćen zbog ‘ljudske sigurnosti‘, kako je objašnjeno u priopćenju za javnost.

Vjeruje se kako je u tom nacionalnom parku oko 60 grizlija, a broj susreta s ljudima je u porastu jer sve više ljudi provodi vrijeme u nacionalnim parkovima, a ne znaju što učiniti u slučaju da susretnu medvjeda. Na svu sreću, fatalni napadu su ekstremno rijetki, no nažalost se ipak povremeno dogode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 05:32