LIJEPA GESTA

Upecao ogromnog atlantskog lososa, oborio svjetski rekord i potom životinju vratio u rijeku

Kako je priopćeno, mladi se ribolovac 20 minuta borio s ribom. Čim je fotografirao i izmjerio lososa, Ščerbovič ga je pustio
Atlantski losos
 Bob Gibbons/Sciencephoto/Profimedia

Ribolovac iz Rusije ulovio je atlantskog lososa dugačkog 100 cm i oborio svjetski rekord, piše Russia Beyond.

Ruski ribolovac Konstantin Ščerbovič upecao je atlantskog lososa dugačkog 100 cm i postavio novi svjetski rekord. To je priopćeno na stranici Međunarodnog udruženja sportskog ribolova (IGFA).

U rujnu je ova organizacija službeno potvrdila da je ribolovac iz Rusije oborio svjetski rekord. Ščerbovič je 11. srpnja mušičarenjem upecao ogromnog atlantskog lososa u rijeci Jokanga na Kolskom poluotoku u Murmanskoj oblasti.

Kako je priopćeno, mladi se ribolovac 20 minuta borio s ribom. Čim je fotografirao i izmjerio lososa, Ščerbovič ga je pustio u rijeku.

Ovo je već šesti Ščerbovičev međunarodni rekord u kategoriji IGFA-e. Pored ovog ulova, on je u Volgi upecao rekordne bolenove (Aspius aspius) i smuđa, i još dva pompana na Sejšelskim otocima.

Atlantski (ili jezerski) losos obitava u sjevernom dijelu Atlantskog oceana i svraća na mriještenje u rijeke od Portugala i Španjolske do Barentsovog mora. U Rusiji jezerski losos obitava u jezerima Kolskog poluotoka i u Kareliji, a u Europi obitava u Norveškoj, Švedskoj i Finskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 01:01