MALI OPTIMIST

Upoznajte Bobija, momka koji je imao zaista gadan život, ali stvari su se konačno promijenile

Čeka pretrage i sigurno križa dane do onog trenutka kada će otputovati u svoj zauvijek dom
 Pas Bobi, foto: Matea Krivačić

Ima nešto u tim psima koji se zovu Bobi, zar ne? Evo, zadnji takav o kojem smo pisali uspio se nakon godina lanca preselit u topli dom i osvojiti srce jedne djevojke. A sad vam, dame i gospodo, na pozornicu u showu zvanom "Udomi psa, usreći sebe" predstavljamo još jednog Bobija.

Za one među vama koji mogu podnijeti tugu, nabacit ćemo par informacija. Vi koji ste nježni, preskočite ovaj odlomak. Dakle, momak kojeg obasjavaju reflektori, maneken Bobi šarmantnog pogleda ispod čupavih obrva, imao je bliski susret s jednim automobilom.

- E, a da tek znate kako auto izgledao, kad sam ja ovakav. Ekipa, koji sam krš od njega napravio - pričao bi Bobi svima u seoskoj birtiji, da je ovo kojim slučajem sretna priča.

No, u to doba nije bila. Dobio je gadne ozljede, vlasnik ga je privezao na lanac i hladno ga punih godinu dana gledao kako se muči tako nepokretan. S njim će se sigurno pozabaviti karma, kad već neće institucije ove države, no Bobiju je krenulo u životu kad ga je Matea Krivačić pokupila iz tog dvorišta, nedugo nakon potresa, a vlasnik nije imao ništa protiv.

image
Pas Bobi, foto: Matea Krivačić

Sad vi nježnog srca možete opet čitati. Dakle, naočiti momak na pozornici je prvo otputovao u Osijek, a onda nešto bliže Zagrebu. Ništa ga ne boli, ali tip mora odraditi hrpu pretraga da se vidi što točno ne valja i što se može poduzeti da bi se kretao. Jer, ne sumnjajte u to, muvat će se on ovim svijetom opet. Zasad ne zna kako točno, ali on je borac, naći će već način.

Što možete učiniti da budete heroji mladom momku? Najprije mu zataknite neke novce za oprsnicu. Možda ne pleše neki seksi ples na pozornici u ovom našeg showu, ali si on od ovog nastupa pred javnošću planira platiti pretrage, kao i podloške, hranu, smještaj, vitamine... Svašta mu treba - on je trenutno bogati pas u tijelu siromašnog, ali pomozite mu da se to promijeni.

Dakle, neku kunu mu možete zataknuti za oprsnicu tako da uplatite na račun HR3123400093234267373 čija je vlasnica Krivačić Matea, s naznakom za" heroja Bobija".

Nakon toga? Pa, dok bude odlazio s pozornice da se malo osvježi i napudra nos, možete misliti na njega, a ako budete jako mislili na njega, možete se javiti Matei na društvenim mrežama i priupitati je misli li ona da bi između vas i njega moglo biti kemije. Budite uvjereni da će se hrpa ljudi javiti s istom idejom, ali postoji samo jedna Bobijeva srodna duša i sasvim sigurno je on neće promašiti.

A blato, hladnoća, kućica i ona duhovna sirotinja koja ga je takvog držala na lancu? Bobi će se otresti, s time odbaciti ružna sjećanja i onda, na četiri noge ili pak dvije plus dva kotačića, nebitno, uz svog čovjeka krenuti u bolje sutra. Mi znamo da će ga netko voljeti baš takvog jer to i jest poanta ljubavi - voljeti nekoga do kraja, u potpunosti, baš takvog kakav je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:47