ŠARMER

Upoznajte dva tjedna starog ponija koji je najmanji u Velikoj Britaniji. Sigurno je i najslađi

Još uvijek nema ime, ali je vrlo vjerojatno kako će se zvati Oreo. O njemu brine mama Foxglove
Maleni poni
 Swns/Swns/Profimedia

On je, sasvim sigurno, jedan od najmanjih ponija koji je ikada rođen na svijetu. Trenutno, svakako, nosi titulu najnižeg ponija u Velikoj Britaniji. No, osim što je nizak, sasvim sigurno bi trebao nositi titulu i najslađeg.

Čak i sad, u dobi od dva tjedna, maleni jedva da je prerastao obližnji nasad narcisa. Na najvišem dijelu tijela doseže svega 45 centimetara. Riječ je o mješancu dviju pasmina: British spotted pony i miniature spotted stalion. S obzirom na to, nitko nije očekivao gorostasa, ali činjenica da je na svijet stiglo ovako maleno biće sve je iznenadila.

image
S mamom Foxglove
Swns/Swns/Profimedia

Naravno, maleni je odmah postao atrakcija. Britaniju su obišle njegove snimke s livade, gdje je bio sa svojom devet godina starom mamom koja se zove Foxglove. Ona je ta koja se brine o njemu i obožava ga. Maleni jje još uvijek bezimen, no turistička farma gdje je rođen, The Miniature Pony Centre iz Devona, pokrenula je natječaj za osmišljavanje imena.

- Malen je, ali kakvu osobnost ima! Veoma je odvažan i siguran u sebe. Pun je energije i ponekad čak pomalo drzak. Sasvim sam sigurna da slamati ženska srca... Još nema imena, naravno, ali mislim da bismo ga mogli nazvati Oreo - rekla je Joanna Ginsberg centra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:53