PRAVI MISTERIJ

Upoznajte Hurem: Rendgen je pokazao da ima slomljenu nogu. Nitko ne zna kako se to dogodilo

Živi u blizini Osijeka i na skrbi je udruge Nikica. Predsjednik udruge kaže kako povez na nozi ne voli i veoma joj je čudan
Hurem
 Udruga Nikica

U jednom malom mjestu nedaleko od Osijeka živi kokoš Hurem. Puno je neobičnosti kad je radi o njoj: ona ima ime, a ne broj, živi u udruzi, pa se ne koristi za hranu, a ovih je dana postala prava mala zvijezda jer je ona prva kokoš u našoj zemlji kojoj je veterinar dijagnosticirao lom noge za kojeg nitko ne zna kako ga je dobila. Nesretnica je sad u izolaciji od ostalih kokoši i nije sretna zbog toga.

Ta višestruko zanimljiva gospođa živi u udruzi Nikica, gdje dom dijeli s tri ovce (jedna je tek nešto veća od Hurem), psima, mačkama i kokošima. Naravno, i s ljudima. Oni najprije nisu znali zbog čega se ostale kokoši miču od Hurem i čak je napadaju.

image
Hurem
Udruga Nikica

- Nismo znali što je, samo da nešto ne valja. Počela je šepati i otekao joj je zglob. Bila je na pregledu i rentgen je pokazao da je noga slomljena. Kako se to dogodilo, samo ona zna. Istina je da nismo navikli na to da kokoši lome noge, ali možda zato što rijetko koja kokoš živi kao Hurem: slobodno - priča predsjednik udruge Josip Jukić.

Kaže kako je Hurem trenutno odvojena od drugih životinja, kako bi se u miru mogla oporaviti, a onda ide nazad svojim prijateljicama. Da je sretna povezom na nozi, nije. Stalno ga gleda i čudi se što je to.

- Smiješna je i jako slatka - kaže Josip i dodaje da su već spremni za najgore. Ako Hurem ne bude htjela hodati, dobit će - kolica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 11:29