KOJI LIK

Upoznajte Sokola, najljenijeg psa u našoj državi. Kad ga puste van, traži gdje može udobno leći

Voli on mnoge stvari u životu, no odmaranje mu je visoko na ljestvci prioriteta
Pas Sokol
 Udruga Berta

Zašto bi svi psi morali biti zainteresirani za lopticu, kekse i ludiranje? Neki su takvi praktično cijeli život, no postoje i oni kojima takve ludosti ne padaju na pamet. Mnogi tvrde kako to nekad nema veze s pasminom, nego karakterom. Načelno se možemo složiti s tim, iako, je li itko od nas ikad upoznao lijenog jack Russella?

Dok se to (ako ikad) dogodi, našli smo najljenijeg psa u našoj zemlji. Ne da se tom tipu ništa. Zove se Sokol, star je sedam godina. Toliko je lijen da u udruzi Berta sumnjaju da će ga takvog itko udomiti. On se sam oko toga sigurno neće potruditi - kad im netko dođe u posjetu, svi skaču, mašu repovima, maze se, samo on podigne glavu s kreveta, brzinski skenira osobu i nastavi spavati.

image
Pas Sokol
Udruga Berta

- Drugi psi, kada ih se pusti, se istrče. On čak i jastuk nađe da mu bude udobnije - kaže voditeljica udruge.

Nije da on ne voli svijet oko sebe: draga je njemu hrana, voli on neku ekstra poslasticu, lijepo se namjesti na maženje. Ali kretanje... To mu nekako nije visoko na ljestvici životnih prioriteta.

Hoda samo kad mora na zahod, a i tada veoma polako. To mu je dobra reklama - znači da probava tip top funkcionira, čim ne mora juriti. Najsmješniji je kad se psi puste na istrčavanje u dvorište: ekipa divlja, igraju se, laju, neumorni. On pregleda prostor, utvrdi gdje je najmekši kutak za prileći i ode tamo. Ako ima još i kakav jastučić, idealno, onda položi glavu na njega i zahrče. Kao top.

Voljeli bismo biti kao Sokol. Taj će živjeti bar 20 godina. Pod živjeti zapravo mislimo - spavati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:07