STRAVA U VINKOVCIMA

Upucali su je, polomili joj nogu, a dva njena mačića su umrla. Bila je na samrti...

No, dogodilo se čudo. Spašena je i hitno operirana. Trenutno se oporavlja
Mačka Rajna
 
 Udruga Rocco

Mala Rajna najnježnije je biće na planeti. Leži u kavezu, hrani svoje dvije preživjele bebe i pruža glavu za maženje. Ima sve razloga ovoga svijeta da napada, reži i pokušava ozlijediti svakog tko joj se približi. No, često su životinje bolji ljudi od nas ljudi.

Što je Rajna sve do sad prošla? Krenimo užasnim redoslijedom: tri puta je propucana, noga joj je toliko polomljena da se činilo da će je morati amputirati, dvije bebe su joj umrle, a ona je takva jadna i nikakva preživljavala na ulici. Kako? Nemamo pojma, to je moralo biti čudo.

Da na nju nisu naletjele cure iz udruge Rocco, koje vode doma i krpaju sve na što nalete, ne bismo pisali o njoj. Ne bismo nikad ništa ni saznali, jer ne bi preživjela. Ni ona ni ovo dvoje mačića. Na svu sreću, konačno su se stvari za nju promijenile.

- Mama Rajna je jučer operirana. Odlučile smo se pokušati spasiti prednju nogu i stavljene su joj pločice. Ako sve dobro sraste, nogica će ostati. Ako ne, tek onda će se amputirati. Metke nisu uspjeli izvaditi, za njih će morati u novu anesteziju jer su preduboko u njenom malenom tijelu. Večeras, samo dan nakon operacije, ona hrani i čisti svoje bebe. I dalje prezahvalna što je tu, zahvalna na glupom kavezu, redovnoj hrani i na mrvici mira - kažu cure iz udruge.

Dodaju kako su im u zadnje vrijeme na skrbi samo teški slučajevi. I savršeno zdrava životinja skupljena s ulice košta, a kamoli ovi jadničci od kojih kao da je i svemir digao ruke. No, odustajanja nema.

- Ona s ovakvom nogom ide u pijesak obaviti što mora, brine o svojoj djeci, mazi se i prede kao traktorčić. Ima tri metka u sebi, a vjeruje ljudima. Mama Rajna je zaslužila da je nekome, vjerojatno prvi put u njenom životu, stalo do nje. A nama zbilja je. I svemir ćemo okrenuti da joj pomognemo, da zajedno othranimo njene bebe i da svi nađu najljepše domove na svijetu - kažu iz Rocca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:24