VELIKO SRCE

Uvijek pomažu svima: Vatrogasci se popeli na krov da bi spasili maleno mače

Nesretna čupavica nije se mogla sama spustiti, pa je cijeli dan glasno mijaukala, tražeći pomoć

Ilustracija

 Viralpress/Viral Press/Profimedia

Čitateljicu Podravskog lista ganula je topla ljudska priča koja se zbila u srijedu navečer u Koprivnici. Naime, na krovu derutnog objekta nekadašnjeg “Plavog labuda” zapelo je mače. Nije se moglo samo spustiti i glasnim je mijaukanjem zvalo u pomoć.

Jedna stanovnica Šoderice čula je plač mačeta i pokušala ga spasiti. Ubrzo je shvatila kako to bez opreme za penjanje ne može izvesti, pa je krenula redom nazivati nadležne službe i moliti ih da dođu i spase životinju. Nakon upornog cjelodnevnog traženja pomoći, pozivu se odazvala ekipa DVD-a Legrad. Oni su ti koji su odlučili spasiti nesretnu životinjicu.

-Dva samozatajna vatrogasca, po kiši i mraku, popeli su se na derutni krov i riskirajući mogućnost ozljede, uz puno strpljenja, ne odustajući, spasili malog mačića. Dečkima od srca želimo još mnogo uspješnih intervencija i čestitamo na ljudskosti i skromnosti koju su pokazali.

Supruga i kći jednog vatrogasca uključile su se u akciju spašavanja i dojurile su u pomoć s transporterom za mačića. Spašenom mačiću želimo sretnu budućnost u Legradu – istaknula je čitateljica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:57