POLICIJA NA TERENU

Užas u Dalmatinskoj zagori: Bik koji je navodno bio treniran za koridu napao svojeg vlasnika

Muškarac ima ozljedu na desnoj natkoljenici i odmah je prevezen u splitsku bolnicu

Radosic, 130621
29.Bikijada i Seoska olimpijada.
Na fotografiji: Borba bikova Macana i Rokija.

 Bozidar Vukicevic/Cropix

U nedjelju popodne u Brnazama kod Sinja dogodio se nemio slučaj: bik je napao čovjeka. Prema pričanju svjedoka, riječ je o mlađem muškarcu iz Bajagića koji je s društvom vježbao bika za koridu. U jednom je trenutku došlo do velike strke, bik je, svjedoče mještani Brnaza, iznenada napao svoga vlasnika, a na teren je potom izišla policija i Hitna pomoć.

Informaciju je Zadarskom potvrdila i policija. Kažu da je u 16:45 satu Policijska postaja Sinj zaprimila informaciju djelatnika Hitne medicinske pomoći da su izašli na intervenciju u mjesto Brnaze jer je muškarca ozlijedio njegov bik u predjelu desne natkoljenice, te je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u splitsku bolnicu.

Kako neslužbeno doznajemo,vjerojatno će biti podvrgnut operativnog zahvatu u KBC- u Split. Nije poznata težina njegovih ozljeda, no s obzirom na to da je riječ o velikoj životinji, šteta je sasvim sigurno velika.

Aktivisti diljem svijeta godinama se bore kako bi se zabranile koride, tvrdeći kako one životinje izlažu stresu te dovode do brojnih ozljeda ljudi, pa čak i smrtnih slučajeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:54