A BIO JE I SEDIRAN...

Vađenje zuba krokodilu zamalo završilo tragedijom, sve je snimljeno: ‘Elvis mi je skoro odgrizao glavu‘

Veterinar je krokodilu dužine 4,7 metara dao sredstvo za opuštanje mišića

Hrvanje s krokodilom

 -/Instar Images/Profimedia/-/instar Images/profimedia

Vađenje zuba golemom morskom krokodilu zamalo je završilo tragično kada se opasni gmaz počeo divljački bacati lijevo-desno pri čemu je čuvar zoološkog vrta jedva izvukao živu glavu.

CIjela ekipa čuvara zaputila se prema parku gmazova u australskoj saveznoj državi Novi Južni Wales kako bi pregledala Elvisa, ‘najnestašnijeg australskog krokodila‘.

Veterinar je krokodilu dužine 4,7 metara dao sredstvo za opuštanje mišića, što je omogućilo čuvarima, a bilo ih je ukupno sedam, da mu sjednu na leđa kako bi ga obuzdali.

Potom su teški drveni klin, omotan gumom ugurali Elvisu između čeljusti kako bi veterinari mogli pregledati urasli zub.Nadali su se da će moći napraviti rendgensku snimku i izvaditi zub, ali nije sve išlo po planu.

Nekoliko trenutaka nakon što su čuvari skočili Elvisu na leđa, gmaz od pola tone počeo se bacati i mlatiti glavom lijevo-desno.

Iz njegove čeljusti izletio je klin od 5 kilograma i pogodio voditelja pothvata Billyja Colletta. Završio je s gadnom modricom na glavi.

image
-/Instar Images/Profimedia/-/instar Images/profimedia

- Sve je bilo gotovo za 15 sekundi, a činilo se kao da traje cijelu vječnost, rekao je.

- Nikada mi se nije dogodilo nešto lično, a ulovio sam na stotine velikih krokodila. Jednostavno je poludio, ispričao je.

- Bang, odjednom sam dobio udarac u glavu. Nisam ni znao što se dogodilo. Ne mogu vam opisati koliko sam čvrsto držao krokodila jer da sam ga pustio, da me odbacio na stranu, izložio bih cijeli tim opasnosti, rekao je.

- Izgledalo je kao neka borba. U jednom trenutku, moja glava bila je pokraj Elvisove, gledao sam ravno u njegova usta i znao sam da u tom trenutku moram izvući tim iz opasnosti. Stvari su izmaknule kontroli, ispričao je.

image
-/Instar Images/Profimedia/-/instar Images/profimedia

Objasnio je da su krokodilu Elvisu dali sredstvo za opuštanje mišića jer je za gmaza tako sigurnije nego da mu se ubrizga jači sedativ. Ipak, to čini situaciju opasnijom za čuvare.

Unatoč incidentu, isti tim čuvara pokušao je drugi put svladati Elvisa uz dodatnu dozu sredstva. Ovoga puta veterinari su mu uspjeli izvaditi zub koji se inficirao.

Elvis se nalazi u Australskom parku reptila od 2007. godine.

image
-/Instar Images/Profimedia/-/instar Images/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:29