ŠTENE U NEVOLJI

Vatrogasci u Ogulinu izvlačili ovčarku iz septičke jame. "Sumnjam da je sama upala unutra!"

Kujica je u jami provela između dana i tri, ne zna se, no sigurno je kako je spašena u zadnji čas
Spašeni pas
 Udruga Šapa u srcu

Ogulinski vatrogasci spasili su u utorak od sigurne smrti štene kavkaskog ovčara, no on je sada dobro i nalazi se u Udruzi “Šapa u srcu” u Skradniku, doznaje Hina u Javnoj vatrogasnoj postaji u Ogulinu.

Djelatnici Šumarije jučer su kosili travu oko napuštene kuće u Oštarijama u Općini Josipdol i čuli zavijanje psa te su pozvali vatrogasce. Kada su vatrogasci pregledali teren našli su septičku jamu bez poklopca u koju je pas očito upao, ali iz koje nije mogao izaći, prepričava Hini dozapovjednik JVP Mladen Žilić.

- Tamo je bio možda i dan, dva ili tri, ali je spašen od sigurne smrti - rekao je Žilić.

Psa su vatrogasci prevezli u Veterinarsku ambulantu Josipdol gdje je bio pregledan i očišćen te nisu utvrđene nikakve ozljede.

Veterinarska tehničarka Mateja Perić rekla je Hini da je riječ o sivom štenetu kavkaskog ovčara starom 4-5 mjeseci, teškom 15 kilograma, koji nije bio čipiran.

- Bio je preplašen i blatan, ali sasvim dobro, te je već nakon par sati bio premješten u Skradnik u Udrugu “Šapa u srcu - rekla je Perić.

Predsjednica te udruge, Anica Pribanić, za VauMijau kaže kako sumnja da je kujica sama upala u jamu. Vjeruje kako ju je netko tamo ubacio.

- Nikako ona sama nije mogla doći do tamo, do te napuštene kuće. Osim toga, to su jako pametni psi, tako da ne vjerujem da bi joj se ovo dogodilo. Mislim da nije sama pala unutra. U svakom slučaju, ona je sad kod mene, pobrinut ćemo se da se oporavi i bude dobro, a onda ćemo joj tražiti najbolji mogući dom na svijetu - kaže Anica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 15:34