BEZ PANIKE

Vatrogasci u Puli iz podruma kuće izvukli dvije najduže europske zmije, evo ih u kanti

Pustili su ih na mjestu koje će i biti ugodno za život, a dalje je od ljudi
 Javna vatrogasna postrojba PulaJavna vatrogasna postrojba Pula

Iako vatrogasci pomažu baš svima u nevolji, nije čest slučaj da uskaču kako bi olakšali život zmijama. Ipak, zaposlenici Javne vatrogasne postrojbe Pula u ponedjeljak su pohvalili dvjema zmijama koje su izvukli u podruma jedne kuće u Ušićevim dvorima. Radilo se o kravosasima, za koje su već imali spremljene hvataljke, kojima su ih bez problema ulovili.

Kad su obje životinje bile sigurno smještene u kutiju, odveli su ih u prirodu. Pustili su ih na mjestu koje će i biti ugodno za život, a dalje je od ljudi. Kravosasi znaju izgledati zlokobno, posebno ako čovjek ima na umu da su to najduže europske zmije, no nisu otrovne. Kao i sve druge zmije, plahe su i boje se ljudi. Vrlo su mirne i zapravo, prilično spore.

U našoj zemlji ih ima u cijeloj obalnom području, kao i na mnogim otocima. Sjajno se penju, ali i plivaju, pa im nije nikakav problem preplivati s jednog mjesta na drugo. Ako ih se primijeti u moru, najbolje je učiniti isto što bismo napravili i na kopnu - pustiti je da ide svojim putem, bez ometanja.

image
Javna vatrogasna postrojba PulaJavna vatrogasna postrojba Pula
image
Javna vatrogasna postrojba Pula
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 19:56