NEOČEKIVANO

Vatrogasci u Sinju pomogli još jednoj životinji: Ovoga puta bila je to zmija u automobilu

Muškarac koji ju je unutra zatekao pozvao ih je u pomoć, jer je htio da gmaza maknu

Ilustracija

 Evgeniy Alyoshin/panthermedia/profimedia

Pisali smo prije nekoliko dana o ženi u Australiji kojoj se otrovnica uselila u automobil. Četiri su puta dolazili hvatači da je ulove i četiri puta je gmaz bio vještiji od njih, pa su otišli praznih ruku. Na kraju je žena odustala od borbe, kupila zaštitnu odjeću i sad se vozika naokolo sa zmijom u autu. Nitko nikoga ne dira i čini se da su našle način kako živjeti zajedno.

No, kad je muškarac u Sinju u ponedjeljak otvorio vrata svojeg automobila i unutra vidio zmiju, nije ni pomislio na zajednički suživot. Nije čak ni zastao da prouči boje na gmazu i da utvrdi o kojoj se točno vrsti radi, nego je odmah zatvorio vrata i odmaknuo se. Bilo mu je jasno kako zmija mora van, ali je nije htio sam dodirivati.

Na svu sreću, nije mu palo na um da gmaza zatuče, nego je u pomoć pozvao članove Javne vatrogasne postrojbe Sinj. Dva su njihova člana stigla u pomoć i bez problema su ulovili zmiju i pustili je dalje od ljudi. Nije poznato je li bila otrovnica ili ne.

Kako doznajemo iz vatrogasne postrojbe, ovakvi slučajevi nisu česti, no nije im prvi put da pomažu ljudima da zmiju maknu dalje od sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 02:32