NOVA USLUGA

Veliki interes skrbnika: U Rijeci se otvara prvi vrtić za pse u našoj zemlji

Usluga čuvanja pasa i dnevnog boravka kućnih ljubimaca u svijetu je već poznata i razvijena, a polako se razvija i u Hrvatskoj
Ilustracija
 Heather Dalley-haase/Swns/Swns/Profimedia

Dnevni posao, a posebice godišnji odmori i putovanja mnogim vlasnicima kućnih ljubimaca mogu zadati glavobolje, posebice ako nisu u mogućnosti sa sobom povesti svoje ljubimce, a nemaju osobu kojoj mogu povjeriti brigu o njima, Novi list.

Usluga čuvanja pasa i dnevnog boravka kućnih ljubimaca u svijetu je već poznata i razvijena, a polako se razvija i u Hrvatskoj

U okolici Rijeke tako postoje dva hotela za pse koji pružaju uslugu čuvanja i smještaja kućnih ljubimaca, Green Heaven hotel za pse u Čavlima i Dogstel u Podkilavcu, a od sutra će ta usluga biti moguća i u riječkoj Zametskoj ulici, gdje će se otvoriti Dog Bar, prvi riječki vrtić za pse.

Prostor vrtića za pse Dog Bar, koji će sutra na adresi Zametska 69 vrata otvoriti svim četveronožnim dlakavcima, nalazi se u sklopu istoimenog salona za pse.

Premda zbog ograničenog prostora neće moći primiti veliki broj ljubimaca, zasigurno će im pružiti veliku ljubav i puno pažnje, a glavnu ulogu u tome imat će vlasnica Antonia Kokić koja je ljubav prema psima spojila sa zanimanjem frizerke i posljednje dvije godine isključivo se bavi šišanjem pasa.

– Na otvaranje vrtića za pse potaknula me velika zainteresiranost za ovu vrstu usluge, ali i ljubav koju imam prema psima. Kako vodim salon za pse, ljudi su me često znali pitati mogu li im pričuvati ljubimca na nekoliko sati, a tako je došla ideja o otvaranju vrtića za pse te pružanja te usluge svojim mušterijama, ali i ostalim zainteresiranim vlasnicima pasa, kazala je Antonia Kokić.

U prostoru u kojem nas je uz vlasnicu dočekao i mačak Grga, koji već dvije godine tamo živi i druži se sa psima, Antonia Kokić pružat će dnevno čuvanje pasa, svakog radnog dana od 7 do 17 sati.

– Mnogi psi mogu bez problema ostati sami kod kuće tijekom radnog vremena vlasnika, nekima će na to trebati privikavanja, a za neke je to gotovo pa nemoguća misija.

Stoga je korist psećeg vrtića u tome što pas neće sjediti kod kuće, čekajući vlasnika da se vrati, nego će dan provoditi u igranju i socijalizaciji, a vlasniku to omogućava da bez brige ode na posao, rekla je Antonia te objasnila da uz unutarnji dio vrtića, koji će biti ograđen od salona, priprema i vanjski dio terase s umjetnom travom i bazenom, a koji će ograditi visokom ogradom.

Psi na čuvanju imat će osiguranu hranu i igračke, aktivnu igru te istrčavanje i obaveznu šetnju tri puta u periodu čuvanja u parku za pse na Zametu i Kastvu, a vjerojatno i odlazak na pseće plaže u ljetnim mjesecima.

Na pitanje tko će sve moći doći na čuvanje, Antonia je kazala kako svaki pas mora imati cjepnu knjižicu, osobnu iskaznicu i mikročip te mora biti zdrav, odnosno ne smije biti zaražen vanjskim i unutarnjim parazitima ili imati ostale zarazne bolesti.

Što se ponašanja tiče, doći mogu socijalizirani psi koji nisu agresivni, a svaki zainteresirani vlasnik morat će se najaviti i tjedan dana unaprijed zatražiti svoj termin te doći na upoznavanje sa psom i usput ispuniti upitnik kako bi se prilikom čuvanja zadovoljile individualne potrebe ljubimca.

Svoje ljubimce Riječanke i Riječani, ali i građani cijele županije mogu ostaviti i u hotelima za pse Green Heaven i Dogstel i to s punim povjerenjem. Ovi hoteli odlično posluju i bilježe veliki interes te nevjerojatnu popunjenost tijekom ljetnih i zimskih mjeseci i razdoblju kolektivnih godišnjih odmora.

Potvrdila nam je to i vlasnica Green Heaven hotela Aleksandra Jerkić čiji objekt može primiti 30 pasa i trenutačno bilježi svega nekoliko slobodnih mjesta. Uz hotel za pse imaju i hotel za mačke koji, zbog interesa i popunjenosti trenutno proširuju, otkriva nam Jerkić te navodi da su u punih 12 godina poslovanja stekli vjerne korisnike koji im uvijek rado dolaze i vraćaju se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:51