VIDEO

Veliki stanar Jadrana oduševio pratitelje podvodnog istraživača: ‘Glumac nije završio u loncu‘

Zanimljivost ovih životinja je što im je veoma teško odrediti starost, pa se ona tek nagađa

Jastog

 Facebook screenshot

Naš podvodni istraživač Velimir Vrzić svoje pratitelje na društvenim mrežama često obraduje snimkama iz Jadrana, na kojima im pokazuje brojne morske stanare. Ovoga puta snimio je jednog simpatičnog jastoga.

- Video može proizvesti glad, ljutnju te veliko razočarenje kod ljubitelja dobre hrane jer glavni glumac nije završio u loncu - napisao je Vrzić ispod snimke.

No, ljude to uopće nije razočaralo, dapače, veliki broj komentatora napisao je kako im je drago da je životinja u svom domu, a ne na kakvom tanjuru.

Zanimljivost ovih životinja je što im je teško odrediti starost. Naime, tijekom života neprestano mijenjaju oklope, ali i probavni trakt, pa nema dovoljno čvrstih dijelova tijela na temelju kojih bi se mogla procijeniti starost. No, to se radi na temelju njegove veličine, tako da ovaj kojeg je Vrzić snimio na dnu mora definitivno nije mladić. Smatra se kako ova vrsta životinja može živjeti i stotinu godina, no uglavnom ne umiru prirodnom smrću, nego ih ulove predatori. Među njima su i ljudi.

Video možete pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 21:42