UTOČIŠTE

Veselo i šareno bit će na Grginom konaku! Organiziraju dan otvorenih vrata i poseban Udomidan

Udomiti se može, jasno, samo mačke koje tamo žive. Devet ih je i neodoljive su
 Udruga Grgin konak

Utočište za životinje Grgin konak - Udruga Grgina arka objavila je kako će 25. rujna od 11 sati otvoriti svoja vrata baš svim posjetiteljima. Uz to, organiziraju akciju ‘Udomi-najboljeg.prijatelja dan‘.

- Budući da nam vrijeme više ne dozvoljava veće radove, odlučili smo jesen i posljednje sunčane dane provesti u dobrom društvu sa svima vama, koji svojom pomoći, podrškom i donacijama omogućavate da utočište opstane. Ako želite posjetiti konak, upoznati naše životinje, čuti i osjetiti njihove životne priče te provesti dan u dodiru s prirodom, dođite - pozivaju iz udruge.

Ulaz ne naplaćuju. U utočištu zbrinjavaju neželjene i ozlijeđene životinje čiju skrb financiraju isključivo iz donacija građana. Životinja o kojima brinu već je debelo preko 300. Zato su odlučili organizirati u Udomidan, jer se nadaju da će pronaći obitelji za mačke o kojima brinu.

- Kod nas živi i devet najdivnijih mačića svih boja, veličina i karaktera u potrazi za svojim novim obiteljima. Hajdemo malcima prije zime pronaći savršene tople domove - poručuju iz udruge.

Poslastice za životinje su, naravno, dobrodošle. Pri tome misle samo na mrkve i jabuke, jer su mnogi njihovi štićenici kronični bolesnici i na posebnoj prehrani.

- Miško (smeđi poni konjić) i Sultan (riđi mini poni) ne smiju jesti žitarice ni kruh. Sultanu će ovo biti prvo druženje s nepoznatim ljudima - maziti ga možete po glavi i njušci. Ograda je pod naponom, ne mazite životinje preko nje. Slobodno uđite na pašnjak, uživaju u pažnji i društvu dobrih ljudi. Većina naših štićenika došla je iz loših uvjeta, neki od njih tek uče da ljudski dodir može biti nježan. Dajte im prostora i poštujte ako vam ne još žele prići - poručuju iz udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:28