POSVE ISKRENA

Veterinarka otkrila: ‘Sad ću vam reći kojih pet vrsta pasa ja nikad ne bih imala doma‘

Kod nekih pasmina riječ je o traumama s posla, a neke joj se jednostavno ne sviđaju

Ilustracija

 Alamy/Alamy/Profimedia/

Veterinarka Whitney Terrell učinila je ono što njeni kolege baš nikad ne bi napravili - snimila je video u kojem navodi pet vrsta pasa koje nikad ne bi imala, a uz svakog od njih je navela i razlog. Odmah na početku je napomenula kako je to samo njeno osobno mišljenje i zamolila vlasnike da se ne uvrijede.

Peti na njenom popisu, jer je krenula s kraja, je kineski kukmasti pas. Kaže kako se to odnosi ne samo na ovu pasminu, nego i na sve bezdlake, uključujući mačke. Jednostavno, ne voli bezdlaka stvorenja, nisu joj lijepa, a ne sviđa joj se ni to što im je koža masna.

Na četvrtom su se mjestu našle čivave, odnosno, ‘grizači gležnjeva‘. To je njen opis. Odbojnost prema pasmini dolazi upravo iz njenog radnog dana: iako su slatke, svaka ju je od njih pokušala ugristi za vrijeme pregleda. Osim toga, boji se da bi nagazila na njih doma, a ne voli ni to što su oni uvijek orijentirani samo na jednu osobu.

Treći su mopsevi, odnosno, sve brahicefalične pasmine, među kojima su i shin tzui, boston terijer te buldog.

- Jako su slatki, ali ne mogu disati. Doslovno. Osim toga hrču - imam doma muža koji hrče i to mi je sasvim dovoljno. Ne zaboravimo probleme s kožom i alergije - dodala je.

Na drugom mjestu su njemački i belgijski ovčari. Opet su tu traume s posla - većina njih joj je, kaže. pokušala odgristi lice za vrijeme pregleda. Za to su krivi vlasnici koji nisu radili sa svojim psima, a ova pasmina to zaista zahtjeva. Zbog toga ona ne bi nikada imala takvog psa, jer jednostavno nema vremena za dovoljno treninga.

Labradoodle, odnosno križanac zlatnog retrivera i pudle, jer na prvom mjestu. Iako su joj neopisivo slatki, ne voli činjenicu da su hiperaktivni, a onda je upoznala i mnoge koji su bili agresivni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:30