BOLJI SLUH

Vide li psi slike na ekranu televizije? Da, ali ne vole svi gledati iste sadržaje...

Budite spremni da će ekranu sjediti bliže od nas, jer im je vid drugačiji od našega
 Petographer/Alamy/Alamy/Profimedia

Neki psi sjede sa svojim vlasnicima i gledaju TV, dok se drugi ponašaju kao da taj uređaj ne postoji. Oni prvi znaju zalajati, približiti se televiziji i viriti iza nje, tražeći nekoga tko je izašao iz kadra... Stvar je u tome da oni vide ekran, kažu stručnjaci, ali ako ne gledaju u njega, to znači da ih sadržaj ne zanima.

Jednostavno, i oni imaju ukus. Neki preferiraju filmove, drugi turske sapunice, neki žele gledati samo kadrove u kojima su životinje, a vjerojatno negdje postoji pas koji voli gledati sjednice Sabora. Nekad se čak ne radi o samom sadržaju, koliko o spektru boja koji se pojavljuju. Dakle, ako želite da gleda TV, budite strpljivi i tražite što vaš čupavac voli. Budite spremni da će ekranu sjediti bliže od nas, jer im je vid drugačiji.

Ako počne lajati na TV, to je u redu i nema razloga za brigu. Zanesu se tu i tamo, premda uglavnom znaju kako je to svojevrsna slika, a ne stvarnost. Kako to znaju? Zbog svog sjajnog njuha. Ako pas na televiziji ne miriše, on nije zaista tu.

No, treba imati na umu da sadržaj na televiziji može uznemiriti pse, pa ako znamo da ga nešto plaši, trebali bismo to izbjegavati gledati, čisto kako ga ne bismo uzrujavali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:46