TUŽNO

VIDEO: Doveli su konja na sporovod njegova vlasnika. Nitko nije očekivao da će tako reagirati...

Cijelo je vrijeme hodao sa ožalošćenima prema groblju, a u jednom trenutku je položio glavu na lijes
Ilustracija
 Konstantin Shishkin/Alamy/Alamy/Profimedia

Mnogo je priča o prijateljstvima ljudi i životinja, koja prelaze i smrt. Mnogi su plakali gledajući priču o Hachiku, koji je godinama vjerno čekao svog vlasnika da se vrati s posla, premda je on napustio ovaj svijet. Ova je priča nešto drugačija: radi se o paru iz Brazila kojeg su činili čovjek Wagner de Lima i njegov voljeni konj Sereno. Njih dvojica su godinama bili nerazdvojni prijatelji. u 34. godini, Wagner je preminuo od ozljeda koje je zadobio u prometnoj nesreći.

Na njegovom sprovodu mnogi su se okupili, a njegov brat je, znajući koliko su konji i Wagner bili vezani, doveo Serena. Želio je da se oprosti od voljenog čovjeka. Nije znao hoće li razumjeti, ali je smatrao da bi bilo dobro da barem djelomično shvati da postoji dobar razlog zašto njegov brat više ne dolazi.

Čim su Serena doveli, činilo se da je shvatio da se nešto događa. Najprije je šetao oko kovčega, njušio ga neko vrijeme, a onda je prislonio glavu iz kovčeg. Kad je povorka krenula prema groblju, i on je pošao za njima. Cijelo je vrijeme njištao i udarao kopitima u zemlji.

- Taj konj mu je bio sve na svijetu - rekao je Wagnerov brat, koji je Serena doveo sebi doma, da se brine o njemu.

Ne znamo koliko životinje razumiju smrt, no neke stvari je konj sigurno ipak razumio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:17