PRESLATKO

Video: Evo dokaza da su risovi zapravo najobičnije velike mačke!

Stručnjacima on pomaže u boljem raspoznavanju točkica, otkrivanju spola te mogućih mladunaca

Ris

 Life Lynx

Fotozamke koje na Dinaridima snimaju risove uvijek otkriju neke zanimljivosti. Premda stručnjacima pomažu u važnim stvarima vezanim za reintrodukciju vrste, nama su samo urnebesno zabavne ili preslatke. Takva je i zadnja snimka koju su objavili, na kojoj vidimo risa kako se ponaša na način koji bismo očekivali od naših domaćih mačaka.

Istina, risovi su velike mačke, pa ovakvo ponašanje ne iznenađuje, ali to nije prizor kojeg bismo bez fotozamke ikada imali priliku vidjeti. Uživanje u češkanjui nije nešto što bismo očekivali vidjeti od mačaka u divljini, jer to ponašanje vezujemo uz njihove manje rođake koji žive uz ljude.

- Video nam pomaže u boljem raspoznavanju točkica, otkrivanju spola te mogućih mladunaca koji mogu biti u pratnji ženki. Osim zavidne fleksibilnosti kukova, na ovoj snimci imamo dovoljno vremena vidjeti i što se skriva ispod repa

Raspoznajete li i vi spol ove jedinke - pitali su voditelji projekta svoje pratitelje na Facebooku, a oni su im odmah odgovorili kako je savršeno jasno da se radi o ženki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:07