IZA KAMERE

Video: Evo što sve može poći po zlu u životu fotografa koji snimaju divlje životinje

Ponekad ostanu bez opreme i ne mogu napraviti baš ništa, jer im je aparat oteo - lav

Ilustracija

 Sheila Fitzgerald/Alamy/Alamy/Profimedia

Dok promatramo prekrasne snimke životinja u divljini, malokad razmišljamo o tome kako je izgledao trenutak kad je nastala ta snimka. Svjesni smo da sasvim sigurno fotograf nije samo došao i snimio fotografiju: trebali su sati, dani i tjedni, da bi dobio neki prizor. Često moraju biti na nekom području dovoljno često da bi se životinje navikle na njih, a u svakom slučaju moraju biti što je više nepomični, kako ih ne bi uznemirili.

No, zapravo, gotovo nitko ne razmišlja o tome da životinje nekada prilaze fotografima. Neke znatiželjno, druge ljutito. Kad čovjek ima uza se skupu opremu za snimanje, puno toga može poći po zlu. Premda su neke životinje zainteresirane za maženje, druge će se nekoliko zuba zabiti u fotografa i kljunom mu zaprijetiti da se makne. Postoje situacije kad ostanu bez skupocjenih aparata, ali se ne usude ništa reći. Jasno, ako je stvorenje koje je aparat otelo - lav.

Nekad se dogodi i da se stvorenje približi njihovom stativu, a ljudi ne poduzimaju ništa osim da malo podviknu, jer nitko ne želi uzrujati slona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 22:51