NEOBUZDAN

Video: I velike mačke su samo mačke, zar ne? Pogledajte tigra kako uživa u igri

Trenutno je u svijetu više pripadnika njegove vrste u ZOO vrtovima nego ih je u divljini

Ilustracija

 Photo By Amanda Rose/Avalon/Profimedia

Kad gledamo naše kućne mačke, mislimo da se samo one igraju. Imaju hranu i smještaj, pa kako i ne bi, mislimo. No, u krivu smo: ne igraju se samo mačke, a nije to ni stvar vezana samo za životnu sigurnost. U divljini su zabilježene igre životinja (češće u mladosti, istina), a u ZOO vrtovima diljem svijeta dobili smo dokaz kako pun trbuščić i sigurno mjesto za spavanje životinjama produžuju djetinjstvo. Daju im ono što i divljini ne mogu sebi priuštiti, jer su neprestano u problemima koje nosi svakodnevica.

Jedan tigar pokazao je cijelom svijetu kako to izgleda kada mački bacite loptu u vodu. Istina, ova je lopta veća i ova je mačka veća (tigrovi su i službeno najveće mačke na svijetu), ali zapravo, reagira jednako kao naše kućne mačke. Doduše, većina tigrova zapravo voli vodu, tako da je njima sasvim prirodno skočiti u nju i tamo se zabavljati sa svojim plijenom.

Nije to zapravo neki plijen, jer je riječ o crvenoj lopti. Prekrasno ga je vidjeti kako se igra, posebno imajući na umu da je trenutno u svijetu više pripadnika njegove vrste u ZOO vrtovima nego ih je u divljini. Neki podaci spominju kako ih je na slobodi preostalo manje od sedam tisuća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:28