GENIJALNA NJUŠKA

VIDEO: Je li to moguće? Ovaj pas bez problema proguta tablete koje mu vlasnik daje!

Čini se da on, na nekoj razini, razumije kako to mora popiti i pojesti za svoje dobro
 Facebook

Psi uglavnom ne vole tablete. Čak ni one za koje vam se veterinari kunu da imaju fin okus naši psi ne žele vidjeti. Sve je njima isto: tablete protiv nametnika, aktivni ugljen, antibiotici... Sve je zlo i sve se mora izbjeći, ako se njih pita. U to spada, zapravo, više toga: sve što dođe od veterinara i što im moramo dati, jednako mrze.

Ipak, ne svi. Postoji pas koji sve to jako dobro podnosi. Istina, na kraju dobije keksić, ali to sigurno nije jedini razlog - pa mnogi psi ne žele ni pojesti keksić u kojem je skrivena tableta ili je ispljunu, tako da mito nije objašnjenje. Čini se da on, na nekoj razini, razumije kako to mora popiti i pojesti za svoje dobro. I premda mu se sigurno ne sviđa okus, poslušno proguta sve što mu vlasnik stavi ispred njuške.

Nevjerojatno je što ga ne treba čak ni poticati - dovoljno je da mu je tableta stavljena ispred usta i on je sam uzme i proguta. Kako je do toga došlo, nije poznato, no vjerujemo da nije riječ o treningu, nego karakteru. To je velika utjeha za sve nas koji moramo proglasiti ratno stanje u kući kako bi naš čupavi član obitelji progutao neki lijek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:33