ZNA ZNANJE

Video: Krava Mona obožava svoju loptu i može sate provesti igrajući se s njom

Ona je štićenica udruge ReNova arka, koja djeluje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Mona u igri

 Screenshot Facebook

Znamo da su neki psi ludi za lopticama, toliko da su pravi ovisnici. Znamo i da mačke često znaju biti sklone tim igračkama, premda uglavnom na nešto drugačiji način nego psi. No, obje vrste ljubimaca uglavnom vole loptice, bilo da su male ili velike. Mnogima pak nije poznato da to nisu jedine životinje kojima se takvi predmeti sviđaju - za loptama su, naime, lude i krave.

Ako su male, guraju ih nogama i glavom, a kada im se daju jako velike, jure za tim napuhanim loptama i guraju ih glavom. Iz razloga koji su samo njima poznati, sviđaju im se lopte. Je li riječ o boji, obliku, činjenici da se to miče... Možemo odustati od ideje da se radi o plijenu - krave su biljojedi, one ne jure za svojom lovinom. Njihova fascinacija loptama je, očito, duge naravi.

Mona je štićenica udruge ReNova arka, koja djeluje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Tamo s njom žive brojne druge životinje, spašene od smrti. Psi i mačke traže dom, dok životinje poput Mone tamo trajno ostaju, sve do svoje prirodne smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:29