URNEBESNO

VIDEO: Morate čuti kako zvuči razgovor čovjeka i njegove koze. Pričaju na njenom ‘jeziku‘...

Muškarac je kasnije medijima rekao kako mu je koza ljubimica te da je najpametnija koju je ikad vidio

Ilustracija

 Oleg Elkov/Alamy/Alamy/Profimedia

Neke su životinje brbljave, pa im s vremenom njihovi skrbnici počnu 'odgovarati' koristeći zvukove slične onima koje one koriste. Nemaju pritom pojma što su točno 'rekli' na jeziku svojeg ljubimca, ali veoma često ih svojim odgovorima zbune.

No, ova koza se nije dala zbuniti. Kad je čovjek zameketao prema njoj, ona je isto učinila nazad. Tko zna što su jedno drugome 'rekli': sudeći po izrazu na njenoj njušci, bio je to ugodan 'razgovor'. Možda o vremenu, o situaciji sa susjedom, oblacima koji se nagomilavaju na jugu ili pak o tome kako se ona tog jutra osjeća? To nikad nećemo saznati, ali činjenica je da nije bilo povišenih tonova, već su proćaskali veoma civilizirano. Kao dvije pristojne koze, mogli bismo reći, premda jedan sugovornik uopće nije koza.

Njen vlasnik, farmer Omar medijima je rekao da kozu drži kao ljubimicu te da je ona najpametnija od svih životinja koje su ikad bile s njim.

To, zapravo, i ne čudi, s obzirom na to da su stručnjaci potvrdili da su one veoma inteligentne i znatiželjne životinje, koje imaju odlično pamćenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 02:55