I NJOJ JE LJETO

VIDEO: Morate vidjeti malenu vjevericu kako drži kornet u ručicama i uživa u sladoledu

Snimka je oduševila mnoge, koji su imali samo lijepe riječi za simpatičnu životinju

Ilustracija

 Picture Capital/Alamy/Alamy/Profimedia

Vjeverice su preslatka stvorenja, koja su veoma plaha i u većini slučajeva se drže daleko od ljudi. No, ako ih se redovito hrani, mogu se naviknuti na ljude i prestati ih promatrati kao predatore. Onda će rado i bez straha doći po hranu, a u nekim slučajevima se vežu za ljude, pa će im dozvoliti i da ih pomaze.

Jedna takva vjeverica je i mala zvijezda videa za kojim je internet poludio. Malena je navikla na ljude i kad joj se približi žena s kornetom u ruci, ona joj odmah prilazi. Žena je potiče da sama primi slasticu u ruke, što vjeverica i učini. Apsolutno neodoljivo izgleda dok tim malenim prstićima drži kornet sa sladoledom i uživa u njemu. Ne pojede ga odjednom, naglo, nego uživa u onome što je dobila.

Nismo sigurni je li ta slastica dobra za nju, s obzirom na to da šećeri u prehrani vjeverica mogu dovesti do probavnih smetnji. No, oni nisu dobri ni za nas, pa svakodnevno uživamo u hrani koja nam nije zdrava, jer smo svjesni da je život jedan, a hrana jedna od životnih radosti. Vjerojatno o tome razmišlja i ova vjeverica - dobro, misli da je sladoled fin, a ne da je život kratak i da treba uživati do kraja.

No, tko zna, možda ona ima neke dublje uvide u život nego ih mi imamo?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:13