JE LI TO MOGUĆE?

VIDEO: Neobična životinja snimljena je kako šeće vagonom podzemne željeznice!

Nervozno se kretala naokolo, vjerojatno uznemirena zbog buke i mirisa, baš kao i drmusanja vlaka

Ilustracija

 -/Ingram/Profimedia

Tu i tamo se neki pas ukrca u javni prijevoz, možemo u autobusima i tramvajima vidjeti i pokoju mačku, ali alpaku... Taj prizor je zaista neobičan, a snimljen je u moskovskoj podzemnoj željeznici.

Putnici su primijetili životinju kako šeće vagonom, pa su je odmah snimili. Neki od njih su je u prolazu pomazili, no ona baš i nije bila zainteresirana za to. Nervozno se kretala naokolo, vjerojatno uznemirena zbog buke i mirisa, baš kao i drmusanja vlaka. Nedugo nakon ju je vlasnica zavezala, pa su zajedno izašle van. Nije poznato da li se njih dvije i inače voze na ovakav način, kao ni točan razlog zašto ju je pustila da se sama kreće: vjerojatno je životinja bila nervozna, pa je vlasnica zaključila da je lakše da se kreće naokolo kako bi se smirila.

Alpake su životinje iz porodice deva, koja živi u velikim stadima po južnoameričkim brdima. U zadnjih nekoliko godina postala je popularna i kao kućni ljubimac. Za nju je potrebno nešto više prostora nego za druge ljubimce, tako da se mnogi nadaju kako ova alpaka ima dobre uvjete života u Moskvi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:04