URNEBESNO

VIDEO: Ovo je Giffi, rasplesani kakadu čije pokrete želite ‘skinuti‘ i izvesti na plesnom podiju

Na YouTubeu ovu papigu prati gotovo 90 tisuća ljudi, koji su njome oduševljeni
 YouTube

Kakadu Giffi ima gotovo 90 tisuća pretplatnika na YouTubeu i slavna je jer - pleše. Mnoge papige imaju talenta za kretanje, čuju ritam i znaju se ‘razbacati‘ kad čuju svoju omiljenu stvar, no Giffi je jedinstvena. Ima ta neke neobične, jedinstvene pokrete, a način na koji klizi dok se kreće bočno - recimo samo da bi joj mnogi plesači mogli zavidjeti.

Nju, za razliku od nas, uopće ne zanima što misle ljudi o tome kako se kreće. Čim se uključi glazba koju voli, a posebno kad je njen skrbnik pojača, malena poludi. Svi oni koji se srame plesati i na plesnom podiju im je neugodno podivljati, jer misle da ih drugi gledaju i procjenjuju, trebali bi se ugledati na Giffi. Svi od nje možemo nešto naučiti: za početak, svi smo plesači, ples je divna stvar i nije bitno tko nas gleda. Uz to, pomaže nam da budemo sretniji.

Sve je to još ljepše ako znamo da je Giffi prije imala vlasnika koji nije bio dobar prema njoj, a koliko je bila pod stresom govori činjenica da je čupala vlastito perje. Onda je pronašla nekog dobrog, tko je voli, a uz to je otkrila i da može plesati. Bravo, curo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:24