TKO ZNA, ZNA

VIDEO: Pauk koji pleše? Moguće je, pogledajte ovog pauna kako izvodi disko pokrete

Radi to u savršenom ritmu, tako da bismo od njega mogli ‘pokupiti‘ koju kretnju prije idućeg izlaska

Pauk paun

 Adam Fletcher/Afp/Profimedia

Iako se mnogi pauka užasavaju, valja priznati kako su oni (ili barem neki od njih) prilično slatka bića. To što su malena, dlakava i imaju puno nogu ne znači ništa - mi smo njima veliki, bezdlaki i sa samo dvije noge, tako da je vjerojatno da im izgledamo daleko užasnije nego oni nama. S tim da, valja to odmah priznati, pauci jesu korisna stvorenja, dok bi se o korisnosti ljudske vrste za prirodu moglo raspravljati.

Među tim paucima koji su posebno slatki je i pauk paun. Ima velike oči i duge noge, koje veoma rado podiže u zrak. Radi to u dva slučaja: kada se s nekim ide sukobiti, pa ga želi uplašiti svojom veličinom, te u vrijeme kada pokušava impresionirati svoju partnericu. Pokreti mu, naravno, nisu isti, ali ljudima tako djeluju.

Ono što je ljudima naočito zabavno kod ove vrste pauka su upravo ti pokreti, pa često znaju snimiti pauka i onda u video dodati kakvu glazbu, pa maleni izgledaju kao da zaista plešu. S druge strane, ako ples gledamo kao na još jedan način izražavanja osjećaja, onda ovaj paun definitivno pleše: nekad da uplaši, nekad da zavede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 22:09