OTPOR

Video: Pogledajte kako izgleda kad životinja podcijeni svog protivnika

Vidimo i kako završavaju sukobi s pijetlovima, neovisno o tome je li druga strana konj, pas, mačka ili su to krave

Ilustracija

 Blickwinkel/Alamy/Alamy/Profimedia

U većini životinjskih sukoba jasno je tko će pobijediti: napadač, onaj koji je gladan. No, ponekad je želja druge strane da preživi toliko jaka da se predator iz sukoba izvuče praznog želudca.

Rekli bismo, recimo, da se tri ovce ne mogu spasiti od gladnog vuka, no jedan je imao tu sreću da naleti na prilično ljutite ovce, koje su ga otjerale. Jednaku sudbinu doživio je i morski pas koji je naumio pojesti kornjaču, ali ta je odlučila kako još ima stvari zbog kojih vrijedi živjeti, pa je vrhunskim manevriranjem uspjela izbjeći velikoj životinji. Morski pas se na kraju umorio i zaključio da ima dovoljno riba u moru, kako bi se reklo, pa je otišao pronaći neki lakši plijen.

Vidimo i susret lisice i patki. Premda je lija krenula u njihovom smjeru, patke su joj veoma brzo dale do znanja da poduži dalje, što je ona i napravila. Tu je i jedan krokodil koji je završio na lavljem teritoriju. Velike mačke su se obradovale, misleći da je riječ o lakom plijenu, no krokodil im je dao do znanja da su se prevarili i nakraju je živ i zdrav otišao svojim putem.

Poruka videa? Budite oprezni s pijetlovima. Ovdje vidimo kako pobjeđuju u bitkama s, redom, konjem, psom, mačkom i stadom krava, tako da je očito kako ih valja uzeti prilično ozbiljno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:24