DIVNO

VIDEO: Pogledajte kako je djevojka u Jadran pustila životinje koje je otkupila od ribara

One su ono što se naziva nenamjernim ulovom, a prema podacima WWF-a godišnje se tako ulovi oko 38 milijuna tona morskih organizama
 Instagram

Zanimljiva objava na Instagramu privukla je interes mnogih, a snimljena je na obali Jadranskog mora. Riječ je o snimci na kojoj vidimo ženu koja u more pušta dvije male hobotnice. Kako je kasnije objasnila, riječ je o životinjama koje su otkupljene i kojima je ona odlučila pokloniti priliku za novi život.

- U našem malom mistu, svaku dan bi dočekivali koćare i kupovale sve što bi bilo živo, hobotnice, muzgavce, morske pse, mačkice i puštali u more. Nema ljepšeg osjećaja jer si spasio nekoga - napisala je Ita Srzić uz snimku.

Zaista je dirljivo vidjeti dvije malene životinje kako najprije iznenađeno plivaju na mjestu, kao da ne mogu vjerovati da su ponovno u moru, a onda se otisnu dalje.

No, ono što je u cijeloj priči najtužnije je činjenica da ove hobotnice nisu ribarima uopće bile cilj. One su ono što se naziva nenamjernim ulovom, a prema podacima WWF-a godišnje se tako ulovi oko 38 milijuna tona morskih organizama. To je čak 40 posto svjetskog ulova u ribarstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 05:41