KOJI PRIZOR!

VIDEO: Pogledajte kako je izgledao sukob aligatora i tri ždrala na ulici

Ptice su raširile krila kako bi izgledale impresivnije i očigledno su uspjele u svojoj namjeri
 Facebook

Neobična je snimka ovih dana objavljena na društvenim mrežama: na njoj vidimo kako su se tri ždrala sukobila s aligatorom. Nije bila riječ o fizičkom sukobu, jer je jasno tko je jači, no došlo je do razmjene mišljenja koja je završila tako da se aligator vratio odakle je došao.

Naime, ta je životinja htjela prijeći cestu, no tri ždrala se s tim nisu složila. Vjerojatno je kako je on namjeravao napasti njihova gnijezda, pa su mu ptice stale na put. Doslovno. Uz to su raširile krila, kako bi izgledale impresivnije. Premda je aligator snažniji i, da ih je napao, vjerojatno je da bi on njih daleko ozbiljnije ozlijedio nego one njega. No, u prirodi se događa da je stvar nekad više u stavu, nego veličini.

Zato i ne čudi da se aligator na kraju dao u trk, što je nasmijalo one koji su ga promatrali. S druge strane, nitko se nije narugao ždralovima. Premda su to ptice koje jedu male glodavce, ribe, vodozemce i razne bobice, dakle, za nas nikako i nikad nisu opasni, svejedno ove tri ptice djeluju kao opasna bića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:27