KREATIVNO

VIDEO: Pogledajte kako je ovaj snalažljivi galeb pronašao besplatan prijevoz

Mora mu se odati priznanje - pošto mu se nije dalo letjeti, pronašao je odlično rješenje
 Facebook

Nije samo ljudima palo na pamet da bi se mogli negdje dovesti bez da ulože puno truda u to. Ima još životinja na ovoj planeti koje su došle na istu ideju i bacile se na realizaciju. Među njima i jedna ptica.

Premda je zaista teško povjerovati, na videu koji je postao pravi hit na društvenim mrežama, vidimo galeba kako stoji na drugoj ptici dok ova leti. S obzirom na to da ne postoji značajnija razlika u veličini, mala je vjerojatnost da letač ne osjeća uljeza. Da se radi o bjeloglavom supu koji la leđima nosi vrapca, moglo bi se posumnjati da veća ptica manju zapravo ne primjećuje. No, to ovdje nipošto nije slučaj.

Mora se priznati kako 'lijeni' galeb, kako bismo mogli nazvati onoga koji ne leti, ipak daje doprinos zajedničkom kretanju. Kad vjetar malo jače zapuše, i on podigne krila, kako bi uspio sigurno ostati na nogama. Naravno, čini to zbog sebe, ali svejedno to možemo smatrati doprinosom. Zlobnici mi rekli da je to lakše nego sam pomicati krila, što je točno, ali valja mu odati priznanje za snalažljivost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:05