ČUDESNO

VIDEO: Pogledajte kako se ova simpatična ptičica prikrala usnuloj lisici i nešto joj ukrala

Rijetke su snimke na kojima se može vidjeti ovakav prizor. Češće ptice pred kamerama dolaze životinjama poput pasa

Ilustracija

 Sandra Standbridge/Alamy/Alamy/Profimedia

Vlasnici pasa koji često borave u prirodi znaju da ptice često u proljeće znaju krasti dlaku njihovih ljubimaca. Ne rade to samo psima, nego zapravo svim dlakavcima koji su dovoljno neoprezni da im se mogu prikrasti u ukrasti s njih malo dlake. Ako im je ljudska kosa zanimljiva, ukrast će i nju. Čine to kako bi tim materijalom obložile svoja gnijezda u koja polažu jaja. Sve s ciljem da malenim ptićima, kada se izlegnu, bude udobnije.

Zbog toga mnogi vlasnici pasa u proljeće svu dlaku koju očetkaju ostave vani. Mjesta su razna: nekad je samo zakvače na granje stabala, drugi put je ostave u kakvom grmlju, a neki je štipalicama prikvače za užad na kojoj suše odjeću.

Ipak, ova snimka je posebna po tome što je riječ o hrabroj ptičici koja se prikrada usnuloj lisici. Najčešće snimke na kojima vidimo tu nevoljku razmjenu uključuju pse, no rijetke su one na kojima vidimo divlje životinje. Ova se lisica, naravno, na kraju razbudi, ali dok to napravi, malena ptica je već odlepršala sa svojim dragocjenim plijenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:36