NEODOLJIVO

VIDEO: Pogledajte preslatku igru djeteta i psa, koja je oduševila tisuće ljudi diljem svijeta

Trče jedan za drugim, skaču i očito uživaju u vremenu kojeg provode zajedno

Ilustracija

 H. Mark Weidman Photography/Alamy/Alamy/Profimedia

Neki, nakon što postanu roditelji, odluče preudomiti svog psa u strahu da bi mogao loše reagirati na dijete. No, mnogi to na svu sreću ne naprave, nego djetetu odluče omogućiti najljepše što mogu: odrastanje uz ljubimca. Svi oni koji su odrasli sa psima i mačkama kažu koliko su voljeli svoje ljubimce: mnogi su uz njih napravili prve korake, a svakako su ih šsi i mačke naučili mnogo toga o bezuvjetnoj ljubavi, ali i gubitku.

Psiholozi preporučuju odrastanje s ljubimcem, a liječnici već godinama ponavljaju rezultate studije koja je pokazala da djeca koja su odrastala sa psima imaju manje problema s alergijama u odrasloj dobi. Dakle, ljubimci u kućanstvu jesu dobri za dječje zdravlje i razvoj.

No, važni su i da ih usreće. Pokazao je to pas koji se igra sa 'svojim' djetetom - kad mališan juri za njim, on bježi od njega, skače, ali ga istovremeno i poziva da nastave igru. Dvojac je zaista neodoljiv i očigledno je kako oboje podjednako uživaju u vremenu koje zajedno provode, baš kao i toj svojoj igri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:15